perjantai 29. maaliskuuta 2013

Ensimmäinen yksinlentoni... (After my first solo flight)

Noniin vihdoin ensimmäinen yksinlento on lennetty. Lensin reitin Vääksy-Lahti-Heinola, matkassa kesti 40 minuuttia. 

Lento meni hyvin, tuntui, että se meni jopa paremmin kuin opettajan kanssa. Ilma oli mahtava, ei tuulta, ei paljoa termiikkiä, pilviä ei ollenkaan. Aluksi jännitys oli kova, mutta se katosi heti kun rullasin kiitotielle 07 ja käännyin lentoonlähtöä varten kiitotien suuntaisesti. Lentoonlähdössä tunsin koneen kiihtyvän nopeasti, sillä painoa oli paljon vähemmän ilman opettajaa. Ilmoitin normaalisti lentoonlähdön ja kaarron vasemmalle kohti vääksyä. Vääksyn, Lahden, sekä Heinolan yllä tuli minun ilmoittaa korkeuteni ja sijaintini opettajalleni, joka valvoi lentoa kentältä käsin. Lähestyin kenttää idästä, kiersin kentän vasta päivään ja liityin myötätuuleen kiitotielle 07 laskua varten... Lasku onnistu hyvin ja Vesivehmaalla oli jo onneksi osa asfaltista sula, joten rullaaminen asematasolle oli helppoa.
Piper on take off and Eurostar (the one that I flew with) taxiing,
Piper nousussa ja Eurostar rullaamassa 


In english

Okay, now I have finally flown my first solo flight. I flew EFLA-Vääksy-Lahti-Heinola-EFLA route. Flight took 40 minutes.

Flight went well, it felt like I was flying better than with my flight instructor. Weather was nice, there were no winds, turbulence or clouds. First I was nervous, but it disapeared when I taxied to runway 07 and lined up for take off. On take off I noticed how much easier the plane climbed, when there were no other people on board. I announced take off and left turn towards Vääksy normally and when I flew over my "checkpoints" I had to tell my location and altitude. My instructor was on the airfield waiting me and monitoring my progress. When I crossed rutalahti I announced my location and that I will circle the airport and then join downwind leg for 07. I did that and the landing went well. And luckily runway and taxiways were covered by ice only in small parts, so taxiing to the apron was easy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti